Difference between revisions of "DHack"

From DTEK-wiki
Jump to: navigation, search
(forum!! :))
(uppdatering)
Line 38: Line 38:
 
= Server =
 
= Server =
  
Webredax sköter även sektionens VPS (virtuella privata server), som är under uppbyggnad. På servern finns redan den här wikin, ett [[Forum| forum]] och en [[IRC| IRC-server]]. Väldigt snart kommer vi också ha en mailserver med Mailman där alla föreningar kan skapa [[Mailinglistor| mailinglistor]], datateknologer.se, dfoto.se och vad mer som finns kvar på webbhotellet som sektionen har hyrt.
+
Webredax sköter även sektionens VPS (virtuella privata server), som är under uppbyggnad. På servern finns redan den här wikin, ett [[Forum| forum]], [[IRC| IRC-server]] och [[Mailinglistor| mailinglistor]]. Relativt snart kommer datateknologer.se, dfoto.se och vad mer som finns kvar på webbhotellet som sektionen har hyrt att flyttas till den nya servern.
  
 
Om du händelsevis har någon idé om hur den servern ska vara, eller inte vara, får du gärna gå med i gruppen Webredax på [http://www.facebook.com Facebook]. Där kommer vi förhoppningsvis att diskutera frågor som rör om vi ska ha server och i så fall hurdan.
 
Om du händelsevis har någon idé om hur den servern ska vara, eller inte vara, får du gärna gå med i gruppen Webredax på [http://www.facebook.com Facebook]. Där kommer vi förhoppningsvis att diskutera frågor som rör om vi ska ha server och i så fall hurdan.

Revision as of 23:58, 4 February 2009

[[L%f6senordsl%e4cka| På grund av ett säkerhetsproblem kan du behöva byta ditt lösenord.]]

Webredax (a.k.a. webbredaktionen) är en [[Intressef%f6rening| intresseförening]] som enligt reglementet har som ansvarsområde att "sköta teknologsektionens webbtjänst". Det låter diffust och det är det också, vilket gör att uppgifterna kan förändras över tidens gång, och att webredax själv har hyfsat stor frihet att själv välja vad han vill genomföra.

Senaste året (åren?) har det inte valts några medlemmar till webbredax, då det inte funnits några sökande. Varför är oklart.


Wikin

Ett av webredax ansvarsområden än att skriva i, moderera, uppdatera, och utveckla sektionens wiki.

Wikin är en PmWiki 2.2.0 Beta 68. Trots att det är en betaversion är den klart mindre dålig än tidigare versioner. För autentisering och sessioner används receptet Main/UserAuth2, modifierat för att fungera med Chalmers system. För massvis med teknisk information om wikin, se DtekWiki Guide. Mer dokumentation kommer under våren.

Lista över massa småsaker som skulle kunna göras med wikin


Nyheter

På sektionsmötet 2/12-08 sa jag att jag skulle skapa någon slags kanal för nyheter, antagligen i wikin. Men det finns redan ett system för nyheter på wikin, och det enda som fattas är att Någon faktiskt lägger upp några. Och om någon tycker att det verkligen är någon idé att flytta gamla nyheter (2008-04 och tidigare) från den gamla sidan till wikin, säg det till mig så kanske jag gör något.


Server

Webredax sköter även sektionens VPS (virtuella privata server), som är under uppbyggnad. På servern finns redan den här wikin, ett forum, IRC-server och mailinglistor. Relativt snart kommer datateknologer.se, dfoto.se och vad mer som finns kvar på webbhotellet som sektionen har hyrt att flyttas till den nya servern.

Om du händelsevis har någon idé om hur den servern ska vara, eller inte vara, får du gärna gå med i gruppen Webredax på Facebook. Där kommer vi förhoppningsvis att diskutera frågor som rör om vi ska ha server och i så fall hurdan.


Övrigt

På servern persephone.tekno.chalmers.se, som stängdes före jul 2008, i mappen /local, hade datateknologer lagt en massa filer. Om du saknar något från den mappen, prata med mig. Jag har en backup på de filer som alla hade läsrättigheter till.


Kontakt

Om du har några synpunkter på datas wiki eller site eller några idéer, hör av dig. Eller om du har problem med att använda wikin eller någon annan dteksite.

Webbredax 2008/2009 består av:


Namn Position Mobil Mail
Olle Bergkvist Webbmästare 0703-09 44 72 ollebe@Kategorier: [[KategoriDef_Intressef%f6reningar| Intresseföreningar]]