Difference between revisions of "DHack"

From DTEK-wiki
Jump to: navigation, search
(mer text)
(mer text)
(No difference)

Revision as of 01:27, 4 January 2009

[[L%f6senordsl%e4cka| På grund av ett säkerhetsproblem kan du behöva byta ditt lösenord.]]

Webredax (a.k.a. webbredaktionen) är en [[Intressef%f6rening| intresseförening]] som enligt reglementet har som ansvarsområde att "sköta teknologsektionens webbtjänst". Det låter diffust och det är det också, vilket gör att uppgifterna kan förändras över tidens gång, och att webredax själv har hyfsat stor frihet att själv välja vad han vill genomföra.

Senaste året (åren?) har det inte valts några medlemmar till webbredax, då det inte funnits några sökande. Varför är oklart.


Wikin

Ett av webredax ansvarsområden än att skriva i, moderera, uppdatera, och utveckla sektionens wiki.

Wikin är en PmWiki 2.2.0 Beta 68. Trots att det är en betaversion är den klart mindre dålig än tidigare versioner. För autentisering och sessioner används receptet Main/UserAuth2, modifierat för att fungera med Chalmers system. För massvis med teknisk information om wikin, se DtekWiki Guide. Mer dokumentation kommer under våren.

Lista över massa småsaker som skulle kunna göras med wikin


Server

Förutom att modda/författa wiki försöker webredax bland annat ordna någon slags server, gemensam för hela sektionen. Om du händelsevis har någon idé om hur den servern ska vara, eller inte vara, får du gärna skicka mail till maillistan ollebe+server@student. Det är en lista där vi då och då förhoppningsvis kommer att diskutera frågor som rör om vi ska ha server och i så fall hurdan. Du får gärna gå med i listan själv. Säg till mig så lägger jag till dig.


Övrigt

På servern persephone.tekno.chalmers.se, som stängdes före jul 2008, i mappen /local, hade datateknologer lagt en massa filer. Om du saknar något från den mappen, prata med mig. Jag har en backup på de filer som alla hade läsrättigheter till.


Kontakt

Om du har några synpunkter på datas wiki eller site eller några idéer, hör av dig. Eller om du har problem med att använda wikin eller någon annan dteksite.

Webbredax 2008/2009 består av:


Namn Position Mobil Mail
Olle Bergkvist Webbmästare 0703-09 44 72 ollebe@Kategorier: [[KategoriDef_F%f6reningar| Föreningar]]