Difference between revisions of "DHack"

From DTEK-wiki
Jump to: navigation, search
(småfix)
(uppdatering om servern)
Line 100: Line 100:
  
 
</div>
 
</div>
 +
<div>
 +
 +
<span class="lfloat"> [[File:http://www.inet.se/bilder/thumb/6900250/ace-gears-4-500w.jpg]]</span>
 +
 +
</div>
 +
== 2009-03-27 ==
 +
 +
Den nya servern har köpts, kommit och segrat, och står nu omonterad i rustrummet. Här är en bild på skönheten.<br />
 +
 +
 
== 2009-03-24 ==
 
== 2009-03-24 ==
  

Revision as of 15:00, 27 March 2009

[[L%f6senordsl%e4cka| På grund av ett säkerhetsproblem kan du behöva byta ditt lösenord.]]

Webredax (a.k.a. webbredaktionen) är en [[Intressef%f6rening| intresseförening]] som enligt reglementet har som ansvarsområde att "sköta teknologsektionens webbtjänst". Det låter diffust och det är det också, vilket gör att uppgifterna kan förändras över tidens gång, och att webredax själva har hyfsat stor frihet att själv välja vad de vill genomföra.


Kontakt

Om du har några synpunkter på datas wiki eller site eller några idéer, hör gärna av dig. Likaså om du har problem med att använda wikin eller någon annan dteksite. Hela webredax nås på webredax @se.


Medlemmar

Webbredax 2008/2009 består av:


Namn Position Mobil Mail
Olle Bergkvist Webbmästare 0703-09 44 72 ollebe@


Uppgifter

Wikin

Ett av webredax ansvarsområden än att skriva i, moderera, uppdatera, och utveckla sektionens wiki.

Wikin är en PmWiki 2.2.0 Beta 68. Trots att det är en betaversion är den klart mindre dålig än tidigare versioner. För autentisering och sessioner används receptet Main/UserAuth2, modifierat för att fungera med Chalmers system. För massvis med teknisk information om wikin, se DtekWiki Guide. Mer dokumentation kommer under våren.

Lista över massa småsaker som skulle kunna göras med wikin


System för publicering av nyheter

På sektionsmötet 2/12-08 sa jag att jag skulle skapa någon slags kanal för nyheter, antagligen i wikin. Men det finns redan ett system för nyheter på wikin, och det enda som fattas är att Någon faktiskt lägger upp några. Och om någon tycker att det verkligen är någon idé att flytta gamla nyheter (2008-04 och tidigare) från den gamla sidan till wikin, säg det till mig så kanske jag gör något.


Server

Webredax sköter även sektionens VPS (virtuella privata server), som är under uppbyggnad. På servern finns redan den här wikin, ett forum, IRC-server, mailadresser och mailinglistor. Relativt snart kommer datateknologer.se, dfoto.se och vad mer som finns kvar på webbhotellet som sektionen har hyrt att flyttas till den nya servern.

Om du händelsevis har någon idé om hur den servern ska vara, eller inte vara, får du gärna gå med i gruppen Webredax på Facebook. Där kommer vi förhoppningsvis att diskutera frågor som rör om vi ska ha server och i så fall hurdan.


Persephone

På servern persephone.tekno.chalmers.se, som stängdes före jul 2008, i mappen /local, hade datateknologer lagt en massa filer. Om du saknar något från den mappen, prata med mig. Jag har en backup på de filer som alla hade läsrättigheter till. Många filer har också flyttats över till nya datorsystem. Mer info om var filerna finns och vilka som har åtkomst till dem finns här: Persephone-status


Nyheter

Gamla nyheter finns i arkivet.


File:Http://www.inet.se/bilder/thumb/6900250/ace-gears-4-500w.jpg

2009-03-27

Den nya servern har köpts, kommit och segrat, och står nu omonterad i rustrummet. Här är en bild på skönheten.


2009-03-24

Planerna för den nya servern börjar ta form. Jag kommer köpa lite prisvärda datordelar och slänga ihop en PC. Den kommer att stå i styretrummet. Det borde bli klart någon gång de närmaste veckorna. CDG kommer att ställa i ordning 100 Mbit/s bredband åt oss, helt gratis. När servern är klar ska de sedan ta över driften av våra domännamn, något deras regelverk tyvärr kräver.

Genom att vi slipper hyra serverplats, och dessutom får gratis bredband av CDG, kommer vi spara rejäla mängder pengar, upp emot 3000 kr per år, på det här.

Men det fattas fortfarande en sak - ett namn! Självklart ska vi ha ett bra namn på servern, och webredax tar tacksamt emot namnförslag!


2009-03-22

Äntligen blev DFoto klara med sitt kollage, så nu är den nya framsidan uppe. Det gamla indexet finns självklart klar, men jag har flyttat det till index.


2009-03-21

Webredax söker aspar! Ansvarsflykt och tidsbrist gör att saker inte blir gjorda. Men om webredax blir fler kan vi få gjort desto mer. Så småningom kanske jag drar igång någon lite mer riktig aspkampanj.Kategorier: Intresseföreningar || Våra system