Barspeglar

From DTEK-wiki
Jump to: navigation, search

I början på 90-talet inkom en motion om att det skulle inköpas en officiell sektionsgåva, vilket enligt förslaget skulle vara en barspegel. Det skulle även köpas in en väldans massa av dessa eftersom det skulle utdelas lite till höger och vänster (2000st om minnet inte sviker). Förslaget bifölls av mötet och det utlystes en tävling för bästa motiv. Av någon väldigt outgrundlig anledning vann det förslaget som finns på speglarna nu. Sedan exakt vad som gick genom motionärens huvud när denna kom på att just en barspegel är en lämplig gåva att ge folk, det förtäljer inte historien (eller sektionsmötesprotokollet).

I sektionens ägo, till varje års förundran, finns det därför ett antal speglar vilka är otvivelaktligen väldigt fula. Dessa delar D-styret ut till vissa utvalda personer vid väl valda tidpunkter. Det räcker alltså inte att bara vara rätt person, du måste även vara det vid rätt tidpunkt också. Genom åren har bl.a. följande prominenta skara erhållit en barspegel:


D6 Luleå

Under lappfejden 2000 genomförde dåvarande Delta att habilt PR-arr och förärade D6 i Luleå en barspegel. Enligt uppgift hade de fått en barspegel tidigare, men på något märkligt vis tagit sönder den. De har även på okänt sätt kommit över en Dtek-overall modell äldre som bidar sin tid uppspikad i taket i deras föreningsrum.


Pappa Heden

Tidigare sektionsordföranden Hedens pappa svetsade en massiv stereobur, för att trygga datas stereoanläggning. Som tack för väl utfört (och billigt) arbete så belönades han med en barspegel. Inom en vecka efter färdigställandet av buren så glömde DRust dessvärre att låsa in anläggningen, varpå den blev stulen.


Kung Carl XVI Gustav

Ingen kung är kung på riktigt utan att vara "D-styret approved".


Dekanus Holger Broman

Vid tidpunkten för uppdelningen av ED-sektionen fick vår dåvarande dekanus Holger en barspegel som minne. Tjänst eller björntjänst? Därom tvistar de lärde...


Rektor Jan-Eric Sundgren

Även en rektor måste pryda väggen med något värdefullt. För att ytterligare höja värdet var Hacke Hackspett själv på plats och överlämnade barspegeln.


Kårordförande Petter "Flopp" Bergström

Efter tillträde som kårordförande säkrade D-styret sektionens guldstjärna i Kårens loggböcker. Billigt, om ni frågar oss, men fortfarande har vi inte fått något tackkort...


Marianne Annbrink - studievägledare och sektionsmamma

På sextioårsdagen hösten 2002 förärades Marianne med en barspegel och en sektionsoverall.


ÄgData - Ämnesgruppen data på Göteborg Universitet

Vid invigningen av ÄgDatas lunchrum i elkraftshuset gavs en barspegel bort som ett välkomnande till Chalmers och speciellt "campus Gibraltar".


Farre - gästtalare 2006

Farre (Delta-01), vid tillfället nyligen anställd på Opera, ställde snällt upp och pratade inför nollan och belönades därför med en barspegel. Han blev fantastiskt glad, och vem blir inte det av att få en sådan exklusiv present.


Sofia Honsberg - ny studievägledare 2007

På Mariannes tackkalas förärades även Sofia en barspegel och en sektionsoverall.


Deltas tappra försök

Delta försökte i ett tappert försök minska beståndet barspeglar genom att servera 5 öl för 50kr på en barspegel som man sedan fick ta med sig hem. Kit:et gick inte åt som smör i solsken.


Rickard Gustafsson

Köttet tilldelades en barspegel vid jubileumsbastun 2008, då han ansågs ha givit sektionen den största björntjänsten sedan sektionens födelse. Björntjänsten var att han inte dödade Oskar Tinnert på Lappfejden 2007.


Programansvarig Peter Lundin

Efter att under sina många år som programansvarig ha stått ut med det ena upptåget värre än det andra från studenterna, så var Peter välförtjänt av en fin barspegel i samband med att han gick i pension 2011.


Utbildningssekreterare Lars Nordlund

När utbildningssekreterare Lars Nordlund gick i pension 2012 så gav styret honom en spegel. Lars hälsar: "Jag sätter stort värde på min barspegel, som numera hänger väl synlig från min TV-fåtölj, så att jag kan beundra de fascinerande avstavningarna :-) Nu fattas bara baren..."


Programansvarig Patrik Jansson

Programansvarige Patrik fick en barspegel i samband med att han avgick 2013. Styret tänkte att om man har blivit så trött på posten efter att bara ha suttit två år, så är man välförtjänt av en riktigt fin tackgåva.


Vice ordf. Oscar Carlsson

Vice sektionsordförande Båtsman belönades med en barspegel för att ha styrt upp en vecka med aktiviteter i samband med att sektionen firade 30 år.


Daniel Axman

Axman tilldelades på sektionsmötet den 22 maj 2014 en barspegel för lång och trogen tjänst i sektionens namn, tio år närmare bestämt. I samband med detta råkade Axman även fylla 30 år, vilket inte gjorde saken sämre.


Jassob

Jassob tilldelades en barspegel på det extrainsatta sektionsmötet för nollan 2017. Detta för att han ensam höjer andelen som klarar Haskell-kursen med ca 20 procentenheter. Jassob, dåvarande mötessekreterare, hade sin barspegel i ca 15 sekunder innan han tappade den i golvet och den gick sönder. Som tur var hade Styret med en extra spegel, som eventuellt skulle tilldelats någon annan, som Jassob kunde få istället.


Dave

Dave har varit den drivande kraften för många projekt inom sektionen såsom Master-Mottagning, Krök i basen, ätande utav morötter samt en nykläckning utav Delta. Han har även varit aktiv i många kommitéer här på data så som: Delta, Deltafoto, D6, D-Styret, Delta(igen) och DmNollk.// Dave har även vunnit Chalmers Jämnlikhets pris för hans drivande passion för att integrera utbytestudenter i vårat studentliv vi har här på Data, samt T.O.M fått uppmärksamhet av Sveriges största mat-kanal på youtube(Efter ett “legendariskt inlägg” på Sweclockers), MatGeek, för hans expertis inom ett komplicerat område, riskokare. Med detta sagt tyckte D-styret '17 att Dave förtjänade en barspegel.


Mimpen

Man skulle vilja tycka att Data är en hybrid utav två stycken utbildningar, IT samt Elektro. Vilket skulle innebära att vi skulle ha någon form utav kunskap inom signalbehandling och elektronik? Trots detta så har vi haft ett ständigt problem med ljud de senaste åren, speciellt i Basen. Redan dag 1 utav mottagningen lär man nollan att den starkaste samt finaste färgen i hela världen är orange, för att vara mer exakt: #FA6607. År 2017 bland alla dessa nollan fanns det en som var inställd på att gult, #FFFF00, var den finaste färgen, men hade ångrat sig. Med kunskaper bortom datateknologernas räckhåll, tog hen på sig en orange overall, med ett driv, starkare än någonsin och tog på sig det nobla uppdraget att lösa Basens ljudproblem. Med detta sagt skulle vi i D-Styret vilja tacka Marcus Person, Mimpen, för allt hans hårda arbete för att fixa ett riktigt fräsigt ljudsystem till Basen.


DigIT

Många på Chalmers säger ju att IT & Data är samma utbildning och ber oss bland annat flytta till lindholmen, men för alla er som har kollat in årets Charm-katalog vet ju att det är rätt tydligt vad som skiljer oss åt. Förutom skillnaden i färgkod innefattar IT-teknologer en mycket större kunskap inom design samt webbutveckling, något vi datateknologer tror vi kan lära oss genom att kolla lite på https://www.w3schools.com/html/ .
Under de senaste 6 åren har vi tappert försökt koda en hemsida i Haskell, och misslyckats miserabelt. Ingen har velat varken dokumentera eller fortsätta projektet, och vi har knappt haft en fungerande portal. Tills vi snubblade in på ITs-portal och ser att koden finns på GitHub.
Med ovanstående som bakgrund skulle Datateknologsektionen, vilja tacka DigIT för deras hårda arbete och ge det finaste någon kan få på Chalmers, en Barspegel.


David Ådvall

Som ni kanske har märkt på dom senaste utdelningarna, har en barspegel gått till en teknolog som har tagit upp förlorade projekt, eller gjorde nya fantastiska som har ändrat sektionen som aldrig förr. Men idag, vill vi i dela ut en barspegel till en gammal själ här på sektionen. Hen har engagerat sig på många olika håll här på Chalmers, både i vårat kära sexmästeri, styrelsen, kårledningen och listan bara fylls! Denna person lever för orden, “Rätt skall vara Rätt” samt “Trattigt skall vara Trattigt”.
Efter många år som engagerad inom studentlivet, samt skrivande utav styrdokument skulle vi i D-Styret vilja tacka David Ådvall, även ibland kallad för Lådvall, för allt hans hårda arbete för att upprätthålla sektionens tratterier och icketratterier.


Denis Furian

This is the first nomination written in English and what better symbolism for what this person has done for the division is there? For some years now we’ve been working to be more inclusionary to international student. There’s been a lot of struggle and not much result, having people question the point of it all. But then, last year, we got a new member who didn’t understand what the language barrier is supposed to mean and took the division by storm. In little over a year he’s managed to be a member of DMNollK, DLude, DNS and representing the division in FuM, the student union council. Not to mention how the most recent aspiration for DRust came to be bilingual.

With this background the board of 18/19 have the honor to nominate, a man from the Italian north, Denis Furian to receive the renowned honorary award, Barspegeln.

You’ve been an inspiration to us all!